Treceți la conținutul principal

Universul Jetix la un deceniu distanta


Hei, ai ajuns in locul potrivit! Vom discuta liber despre cum au evoluat ultimii 10 ani in ceea ce priveste Jetix Romania, si in general programul TV Jetix, substituit intre timp si valabil doar online.

Mentiune: Jetix a apartinut companiei Disney inca de la prima emisie sub acest nume, in 2005. A necesitat timp pentru promovarea productiilor Disney pentru ca acestea sa-si faca aparitia pe ecrane odata cu noua schimbare de identitate.


Anii 2008-2009 - Recorduri & Schimbari

Perioada marcata in principal de difuzarea blocului Disney pe postul TV Jetix a dus la cresterea ratingului in mod semnificativ. Seriale precum Phineas & Ferb, Hannah Montana sau Jonas Brothers, precum si filme marca Disney au sporit atentia publicului cu segment de varsta 12-16.
Era introducerea unor seriale diferite spre deosebire de ceea ce oferea pana in acel moment Jetix. Tranzitia s-a produs nu inainte ca serialele transmise pana in acel moment sa fie preluate, in general, de la predecesorul post TV (Fox Kids) la care s-au mai adaugat alte cateva produse cumparate la acea vreme de Jetix.
In vara anului 2009 a inceput campania de promovare a unui nou Jetix in mai multe state europene si nu numai. Recordul absolut de rating a fost atins chiar la debutul Disney Channel in Romania: 19/09/2009 (aproximativ 100.000 de persoane in prime-time). Dar lucrurile inca se legau frumos, iar trecerea la noua identitate nu s-a produs inlaturand restul desenelor care rulau in trecut.

Anii 2010-2011 - Inlaturarea Completa

Ultima aparitie Jetix la TV a fost in Romania, unde Jetix Play a fost inlocuit de catre Playhouse Disney pe data de 12 martie 2011.

Perioada 2012-prezent - Online

Deoarece Disney Channel nu a multumit pe toata lumea, refugiul tinerilor a venit in mediul online. O serie de seriale Jetix au fost inregistrate partial pe internet de catre  [M-79] SHUKR BOY, precum si videoclipuri promotionale difuzate in perioada 2005-2009. 
Mentiune: SHUKR BOY a decedat in anul 2017 in urma unor probleme de sanatate. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
Stadiul de vizionare online a stagnat in toata aceasta perioada, fara ca cineva sa aiba acces la arhiva Jetix. In cinstea "desenelor copilariei" au rulat intre anii 2015-2018 mai multe evenimente live care au cuprins difuzari Jetix si nu numai, postate de catre pasionati.
In Rusia, Jetix a rulat online sub forma de tribut 24h/7 atat dupa anul 2012, cat si in prezent.
In vara anului 2018, teamJetix doreste sa multumeasca publicul online din Romania prin fluxuri frecvente pe Facebook, prin colaborarea cu programul de anime A+ TV Romania (A+ Cartoons).




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nostalgic, noul broadcaster al desenelor!

Am revenit! Sirul de evenimente live va fi centrat asupra "Nostalgic", noua pagina substituind-o pe A+ Cartoons pe Facebook. Lista serialelor va fi restransa la cerintele publicului A+ de pana in acest moment, insa vestea buna este revenirea anime-ului Naruto. Acesta n-a fost disponibil pe TeamJetix invocand drepturi de autor, dar acum nu va mai fi cazul! Serialele nu vor mai fi confirmate din timp pentru viitoarele transmisii, selectarea se va face online prin sondaj, de catre voi.